tag:blogger.com,1999:blog-3108115505344916976.post5496812959070158890..comments2023-04-30T05:59:47.122+02:00Comments on Tallerken: Carrot Cake with Cream Cheese Frostingmuskvahttp://www.blogger.com/profile/01830703169938771652noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3108115505344916976.post-64195582746524527082012-01-20T20:38:09.596+01:002012-01-20T20:38:09.596+01:00Moj przepis opiewa i tak na duzo mniej cukru w sto...Moj przepis opiewa i tak na duzo mniej cukru w stosunku do oryginalu (Lebovitz daje 400g a ja 280g), to twoje musi byc juz mega zdrowe! Ale mysle ze taka redukcja moze uderzac w strukture ciasta... Mam nadzieje ze nie wyszlo zbyt ciezkie!muskvahttps://www.blogger.com/profile/01830703169938771652noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3108115505344916976.post-60243464010502108672012-01-20T19:36:04.966+01:002012-01-20T19:36:04.966+01:00Zrobilam! ale mialam wieksza forme i wyszedl jedno...Zrobilam! ale mialam wieksza forme i wyszedl jednowarstwowy. otarta skorke z cytryny wymieszalam z kremem i swietnie to pasuje, bo krem zyskuje na smaku - ma ten aromat. dodalam tez mniej cukru do ciasta - tylko ok. 1/3 szklanki i wedlug mnie jest akurat. to dobra wiadomosc - bo ciasto jest jeszcze zdrowsze :) generalnie super przepis.Aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/01569616372835401690noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3108115505344916976.post-66646602607148815152012-01-20T15:30:58.016+01:002012-01-20T15:30:58.016+01:00Mysle ze lepiej jednak upiec dwa razy, to ciezkie ...Mysle ze lepiej jednak upiec dwa razy, to ciezkie ciasto, moze sie nie dopiec w srodku a spalic na zewnatrz... Tez mi szkoda energii na podwojne pieczenie, ale jednak nie ryzykowalabym, kilka razy pieklam podwojnie, az w koncu kupilam sobie druga forme, i teraz problem zostal rozwiazany.<br />Powodzenia!muskvahttps://www.blogger.com/profile/01830703169938771652noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3108115505344916976.post-47033917174585168612012-01-19T21:21:16.034+01:002012-01-19T21:21:16.034+01:00Kochana, mam zamiar upiec jutro. a czy mozna upiec...Kochana, mam zamiar upiec jutro. a czy mozna upiec calosc ciasta w jednej blaszce? Pytanie, czy nie bedzie ze ciezkie i nie siadzie? No i czy potem da rade je przekroic? Ale moge oblec frostingiem tylko z zewnatrz.Aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/01569616372835401690noreply@blogger.com